Spiseforstyrrelser

”Jeg håber virkelig, at Gadegaard Privathospital kommer til at køre i rigtig mange år, og at de kommer til at hjælpe en masse mennesker. Jeg håber, at mange kommer til at have det, som jeg har nu. For det er virkelig dejligt”…

Hvad er fællesnævnerne for alle spiseforstyrrelser?

Selvom de forskellige spiseforstyrrelser varierer meget i deres symptomer, er der nogle fællesnævnere for dem alle.Alle spiseforstyrrelser er kendetegnet ved en overoptagethed af mad og i mange tilfælde også vægt. Når vi siger ”overoptagethed,” handler det ikke blot om en stor interesse for mad, for det har rigtig mange mennesker. En interesse for mad kan både være positiv og sund, hvorimod en spiseforstyrrelse er skadelig for såvel dit kropslige, mentale og sociale velvære.
Spiseforstyrrelser

En spiseforstyrrelse begrænser din personlige frihed og din livskvalitet

– fordi maden bliver et altoverskyggende fokus i dine tanker, dine følelser og din adfærd.

Hvad er spiseforstyrrelser?

Mange med en spiseforstyrrelse har oplevet at blive stillet spørgsmål: ”Kan du ikke bare spise normalt?” Hertil er svaret: Nej. Det kan de desværre ikke. For selvom det er den enkeltes forhold til maden, der er problematisk, handler spiseforstyrrelsen om meget mere end mad. Den handler om følelser, der er svære at håndtere, og hos mange handler den også om:

  • Urimelig høje krav til sig selv som menneske
  • Lavt selvværd
  • Ubearbejdede følelser der er svære at rumme
  • Jagt på kontrol i en kompleks tilværelse
  • At maden blive et middel til at dulme følelser.

Til trods for at der er en række fællesnævnere ved de forskellige spiseforstyrrelser, ændrer det ikke på, at de enkelte spiseforstyrrelser er meget forskellige. Læs mere om de forskellige spiseforstyrrelser på denne side.

Har du spørgsmål?

Vores dygtige personale sidder altid klar til din henvendelse

Få en gratis og uforpligtende samtale.

Hjælp til spiseforstyrrelserr

Et fængsel du ikke selv kan bryde ud af

Gadegaard Privathospital har vi behandlet spiseforstyrrelser siden år 2007. Gennem tiden har vi haft flere mennesker i behandling, der har sammenlignet deres spiseforstyrrelse med et fængsel.

Det er ikke nogen hemmelighed, at en spiseforstyrrelse faktisk kan starte med at føles som en kilde til frihed, fordi fokus på maden kan virke som et frirum, hvor du ikke behøver tænke på dine følelser.

Men følelsen af frihed varer ikke længe. Jo længere tid en spiseforstyrrelse lever, jo flere regler og ritualer for dine spisemønstre opstiller du. Skridt for skridt begynder maden at få en større kontrol over dit liv.

Lad os hjælpe dig ud af den onde cirkel

Jo mere spiseforstyrrelsen får fat, jo mere energi dræner den dig for. Jo mere energi den dræner dig for, jo mindre overskud har du til at gøre alt det, du holder af.

I sidste ende kan en spiseforstyrrelse blive så stærk, at du ikke længere føler, at du kan gå imod den. Her ryger den personlige handlefrihed, når det kommer til din spisning, og hvis du mister din personlige handlefrihed, kan livet i værste fald føles som et fængsel.

Du skal ikke leve i et fængsel, medmindre du har gjort noget kriminelt

Giv os et kald – helt uforpligtende

Send os en besked

Her møder du

Erfarne specialister i behandling og rådgivning

Behandling i hyggelige og varme lokaler

Individuel behandling og gruppeterapi

Central og let tilgængelig beliggenhed